DrLuigi iz Šestanovca otvara pogon u Srbiji

Bez autora
Aug 31 2011

Tvornica obuće DrLuigi iz Šestanovca, odnosno njezin osnivač holding Splićanka, novi pogon otvara u Vranju u Srbiji. Kako bi ostvarila potrebni poslovni iskorak na području zapadnog i istočnog Balkana i postigla bržu i kvalitetniju dostavu svojih proizvoda, ova tvornica iz Dalmatinske zagore u Vranju će početkom rujna otvoriti skladište gotovih proizvoda kao carinsko skladište iz kojeg će svoje proizvode distribuirati prema Rumunjskoj, Bugarskoj, Grčkoj, Turskoj, Albaniji i Makedoniji. U skoroj budućnosti, kako Vjesnik doznaje od direktora za investicije i razvoj holdinga Splićanka Željka Frankića, u Vranju će se otvoriti i proizvodni pogon u kojem će se zaposliti značajan broj ljudi, a riječ je o investiciji od oko 2 milijuna eura. Riječ je o pogonu u kojem će se obuća proizvoditi temeljem najmodernijeg 3D modeliranja, koji još nitko u regiji ne provodi. Projekt uvođenja 3D tehnologije u modeliranje obuće prepoznalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske te ga je i financijski poduprlo.

DrLuigi iz Šestanovca otvara pogon u SrbijiTvornica obuće DrLuigi iz Šestanovca, odnosno njezin osnivač holding Splićanka, novi pogon otvara u Vranju u Srbiji.

Kako bi ostvarila potrebni poslovni iskorak na području zapadnog i istočnog Balkana i postigla bržu i kvalitetniju dostavu svojih proizvoda, ova tvornica iz Dalmatinske zagore u Vranju će početkom rujna otvoriti skladište gotovih proizvoda kao carinsko skladište iz kojeg će svoje proizvode distribuirati prema Rumunjskoj, Bugarskoj, Grčkoj, Turskoj, Albaniji i Makedoniji.

U skoroj budućnosti, kako Vjesnik doznaje od direktora za investicije i razvoj holdinga Splićanka Željka Frankića, u Vranju će se otvoriti i proizvodni pogon u kojem će se zaposliti značajan broj ljudi, a riječ je o investiciji od oko 2 milijuna eura. Riječ je o pogonu u kojem će se obuća proizvoditi temeljem najmodernijeg 3D modeliranja, koji još nitko u regiji ne provodi. Projekt uvođenja 3D tehnologije u modeliranje obuće prepoznalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske te ga je i financijski poduprlo.

DrLuigi je proizvođač medicinskih proizvoda. Prvi u Hrvatskoj razvija medicinsku obuću za bolesti krvnih žila i zglobova. Tvrtka je svoje inovacije u proizvodnji patentirala i zaštitila. Svi proizvodi klasificirani su i certificirani kao medicinski te ih se stoga može kupiti isključivo u ljekarnama ili specijaliziranim trgovinama ortopedskih proizvoda.

Tvornica medicinske obuće DrLuigi osnovana je još 1947. godine, pored Splita. »Medicinska tehnička i tehnološka rješenja ostvarujemo u najužoj suradnji sa najeminentnijim stručnjacima iz područja ortopedije i kardiovaskularne kirurgije te ostalim medicinskim stručnjacima specijaliziranim za oboljenje ekstremiteta nogu u zemlji i inozemstvu. Analizu proizvodnje obavili su eminentni europski instituti. Izravno i neizravno o tvornici DrLuigi u Šestanovcu i Vrgorcu ovisi više od 100 hrvatskih obitelji, a sada se širimo i u susjednu Srbiju. Na svakom tržištu koje može primiti više od 100.000 naših proizvoda, organizirat ćemo proizvodnju«, ističe Frankić.

U Vranju se u prvoj fazi planira skladište, s uredskim i dostavnim prostorom, u što će se uložiti 193.000 eura. U drugoj fazi, koja je vrijedna nešto manje od 1,5 milijuna eura, DrLuigi u Vranju predviđa uređenje proizvodnih prostora, instaliranje brizgalica te ostale opreme potrebne za proizvodnju. U Srbiji se planira i realizacija programa izrade medicinske opreme po mjeri laserskim skenerima i tzv. CNC-uređajima, što će stajati dodatnih 300.000 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik